duminică, 24 noiembrie 2013

Siguranță pe Internet


 
Salvati Copiii Romania, coordonatorul national al  programului Sigur.info, lanseaza concursul national pentru copii, parinti si profesori cu tema „Impreuna facem Internetul mai bun!”. 
Competitia doreste sa ii determine pe copii, ajutati de parinti si profesori, sa identifice modalitati inovative, dar usor de implementat, prin care Internetul sa devina un loc mai bun pentru toti utilizatorii mediului virtual.

Ziua Sigurantei pe Internet are loc in 65 de tari, sub egida retelei europene Insafe care promoveaza utilizarea tehnologiei online si a telefoanelor mobile intr-un mod mai sigur si responsabil. Prin tema acestui an, Impreuna facem Internetul mai bun!, concursul de proiecte are ca scop implicarea copiilor, tinerilor, parintilor si profesorilor in conturarea unor idei prin care utilizatorii pot construi impreuna un Internet mai bun, fie prin moderarea propriului comportament sau modelarea unor comportamente pozitive pentru alti utilizatori, fie prin raportarea continuturilor ilegale, necorespunzatoare sau daunatoare, precum si prin crearea unor oportunitati de colaborare, lucru in echipa si impartasire a informatiilor.

Competitia se adreseaza copiilor si adolescentilor cu varste intre 6 si 18 ani incadrati in doua grupe de varsta: 6-11 ani si 12-18 ani, care vor participa in echipe coordonate de un profesor sau parinte. Sub indrumarea acestora, copiii pot inscrie in concurs proiecte multimedia (prezentari power point, colaje fotografice, desene, videoclipuri, etc.) in care vor ilustra contributii care pot face Internetul un spatiu mai bun si mai sigur si modul in care aceasta ar putea fi promovate in randul copiilor si adultilor. Competitia este deschisa atat scolilor, cluburilor de tineret, cat si copiilor si profesorilor in mod individual.

Concursul include si patru categorii speciale, prin intermediul carora vor fi premiate cele mai implicate persoane si institutii in promovarea si sustinerea sigurantei online in anul 2013:
  • Profesorul Anului – cel mai implicat profesor din prisma utilizarii Internetului, a resurselor online si a platformelor web in cadrul orelor de clasa;
  • Scoala Anului - scoala cu cel mai mare impact al activitatilor de promovare si constientizare privind siguranta online, luand in considerare gradul de utilizare a Internetului de catre profesori sau elevi cu scopuri educative;
  • Gradinita Anului – va fi premiata gradinita care prezinta cat mai clar si creativ intr-un proiect de echipa tema Zilei Sigurantei pe Internet, si metodele prin care putem face un Internet mai bun.
  • Voluntarul Sigur.info al Anului - cel mai activ voluntar Sigur.info care a promovat siguranta online in randul grupurilor-tinta si a initiat proiecte si activitati proprii in vederea asigurarii unui comportament responsabil de utilizare a Internetului;
Data limita de transmitere a proiectelor este 10 Ianuarie 2014, acestea urmand a fi evaluate in perioada 11 ianuarie 2014 – 5 februarie 2014 de catre un juriu special, format din membrii Consortiului Sigur.info, sponsorii si partenerii concursului, elevi si profesori. Regulamentul complet al concursului poate fi consultat la adresa  www.sid2014.sigur.info.  La aceeasi adresa participantii pot descarca formularele de participare si isi pot inscrie proiectele in concurs.

Echipele castigatoare vor fi anuntate in cadrul Galei Sigurantei pe Internet din data de 11 februarie 2014 in Bucuresti.La Gala vor participa sustinatorii evenimentului reprezentand institutii si companii private implicate in domeniul utilizarii Internetului prin intermediul calculatorului sau al telefonului mobil. Acestia vor premia echipele castigatoare cu produse atractive din domeniul IT.

Persoana de contact Badircea Carmen
Telefon: 021 224 24 52/ 0745 130 485,
Email: carmen.badircea@salvaticopiii.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu