marți, 28 ianuarie 2014

Tot despre poveștile Clarei

Cum interesul pe care aceste lucrări ale Clarei Ruse l-au trezit este deja clar, m-am gândit să revin cu câteva precizări legate de fiecare carte, puse la dispoziție chiar de autoare. Prezentarea foarte pe scurt a cărților alimentează și mai mult curiozitatea noastră, deja stârnită de ilustrații și titluri:

1. Și-n situații dificile poți vedea o licărire


Personajele de poveste învață cum să se raporteze la situații dificile de viață. Află-i drama lui Fifi și ce i-a scris tatălui ei în scrisoare, fii alături de familia de maimuțe care s-a destrămat, dar a rămas unită și vezi cum a reușit prințul să iasă din globul de cristal.










2. Idei bune pentru tine ca să-ți fie mult mai bine


  

Ce era important pentru micul pui de leu să știe despre familia sa? Ce a învățat el din aventurile prin care a trecut? Oare îi putea fi de ajutor micul delfin, după ce aflase cum poți să îți faci prieteni? Oricum, un lucru este clar, iar acesta ni-l poate spune și fetița ce purta o cușcă în inimă - că nimic nu se compară cu momentul în care îți iei o greutate de pe suflet! 










3. Când la școală nu-i ușor poți găsi un ajutor 


Cine nu s-a lovit de dificultăți la școală? Toți am trecut prin situații școlare de un fel sau altul și din fiecare am învățat câte ceva. Află și tu ce a înțeles copilul din poveste când a fost atent la RO-BOT, descoperă alături de privighetoare plăcerea de a cânta și vezi cât de înțelepte pot fi buburuzele și cum te pot ajuta să scapi de frica de teste.







4. Ce să faci interior ca să crești mulțumitor


Pare greu de crezut că un copil își poate dori să rămână mic ... și totuși se întâmplă! Află și tu cum s-a hotărât piticul din poveste să crească și ce l-a ajutat. Dacă și-ar fi spus dorințele peștișorului de aur ... nu știu ce ar mai fi ieșit! ... O să vezi și tu cum sunt peștișorii de aur prin poveștile de pe aici și ce dorințe îndeplinesc! ... În orice caz, până la urmă Adevărul este mai presus de toate, iar asta ne-o spune chiar Monți!









5. Poate ține și de tine cum treci prin stări dificile 


Cum poți trăi fericit când îți vezi urechile enorm de mari! ... Și mai ales când ceilalți râd de tine! Află povestea lui Rilă Urechilă și cum au ajuns iepurașii să fie respectați cu tot cu urechile lor lungi! Eh, nici lui Oachi nu i-a fost ușor să iasă din carapace ca să vadă și ea despre ce era vorba prin carte ... Cu toate astea, cu mic cu mare am învățat toți să construim, asemenea copilului din poveste, și să facem ca relațiile noastre cu ceilalți să fie mai frumoase, mai puternice, mai armonioase


Spor la citit copiilor, consilierilor, părinților, bunicilor, învățătorilor și tuturor celor care vor să pună la „rădăcina” copiilor și un pic de „îngrășământ” de acest fel !

Cărțile pot fi comandate aici

www.librariaeminescu.ro/autor/38435/Clara-Ruse
www.librarie.net/autor/69327/clara-ruse
www.shop.edituratrend.ro

Iar cine se preumblă prin librării, le va găsi în rafturi ...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu