sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Povestea de duminică - Povestea celui mai minunat lucru din lume

Această poveste ne reamintește ceva ce știm cu toții, dar uităm, mai ales atunci când suntem prinși în stări emoționale negative, precum tristețea, teama sau îngrijorarea. E bine să ne reamintim că emoțiile noastre negative sunt trecătoare, dar și că momentele de bucurie merită să fie apreciate mai mult, pentru că nici ele nu durează. Viața noastră e un flux schimbător despre care vorbesc înțelepții:

„A fost odată ca niciodată un împărat căruia îi plăcea să se înconjoare de lucruri frumoase, interesante și unice. Pentru a realiza aceasta, împăratul îi angajase pe cei mai înțelepți oameni din împărăția sa. Aceștia nu aveau altceva de făcut, cât era ziua de lungă, decât să se gândească și să inventeze cele mai incredibile și mai minunate lucruri din lume. Într-o dimineață, împăratul i-a chemat în fața sa pe toți înțelepții de la curte și le-a poruncit să îi inventeze un lucru minunat, care să aibă puterea să transforme tristețea în fericire, iar fericirea în tristețe.
- Îmi doresc ca, atunci când sunt prea fericit, să mă uit la acest lucru și să mă întristez, iar atunci când sunt trist, să mă uit la el să să devin fericit, spuse împăratul.

Înțelepții s-au retras și s-au pus la sfat. Într-un târziu, cel mai înțelept dintre ei, s-a prezentat în fața împăratului și i-a înmânat o bucățică de hârtie pe care scrisese câteva cuvinte: 

ȘI ASTA VA TRECE! 

Într-adevăr, acesta este cel mai minunat lucru din lume, grăi împăratul”.

(din Povești terapeutice aflate pe www. paxonline.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu